Jednou z hratelných postav hry Grand Theft Auto VI má být žena

novinka  25
Martin Šmíd, 27. 7. 2022 15:15
Studio Rockstar Games začátkem roku konečně potvrdilo, že připravuje nový díl své úspěšné série Grand Theft Auto, ovšem bez dalších podrobností. Vývoj se ale už alespoň rozběhl, přičemž je nyní pro vývojáře naprostou prioritou, a i proto byly odloženy remastery starších her a zrušen nový obsah pro Red Dead Online. Jason Schreier dnes na Bloombergu přišel s informací, že ve hře budou hned dvě hlavní hratelné postavy a jednou bude vůbec poprvé v rámci série Grand Theft Auto žena latinskoamerického původu. Pro hru se měli vývojáři dle zdrojů Schreiera inspirovat bankovními lupiči Bonnie a Clydem.

Žena jako jednou z hlavních postav je dle Schreier ukázkou, jak moc se studio Rockstar Games za poslední roky změnilo, protože dříve bylo něco takového nemyslitelné. Série Grand Theft Auto byla vždy satirickým vyobrazením Ameriky, v níž se hrálo za gangstery, kteří zabíjeli civilisty a ženy byly zobrazovány jen jako sexuální objekty. A hodně podobně na tom mělo být dle Schreiera i studio Rockstar Games, kde byla kultura plná rvaček, urážek, pití alkoholu a dokonce i exkurzí do striptýzových klubů. Stejně tak vývojáři často pracovali přesčasy a studio bylo hodně známé kvůli cruchování. V roce 2018 ovšem tato strategie měla vést k vyhoření řady vývojářů, kteří začali mluvit, jak je kolikrát hodně obtížné ve studiu Rockstar Games pracovat.

Dokáže ovšem nyní značně změněný Rockstar produkovat stejně kvalitní hry jako v minulosti? Někteří zaměstnanci podle Bloombergu si tímto nejsou jisti, ale to ukáže až čas. Morálka je ovšem dle nich daleko vyšší, než kdy byla. Vývoj hry Grand Theft Auto VI byl o něco pomalejší, než si vedení studia přálo, ale hodně se na pomalejším tempu podepsala pandemie a také všechny změny, které se ve studiu za poslední roky udály.

Další podrobnosti o GTA 6 z Bloombergu:

  • Hra má pracovní název Project Americas
  • Bude se odehrávat ve fiktivní verzi Miami a jeho okolí
  • Hra se bude časem vyvíjet a mají být přidávána i nová města
  • Hra je dle Bloombergu obrovská, bude mít více interiérů než v minulosti

Zdroj: Bloomberg

Grand Theft Auto VI

ps5xsx
Rockstar Games, Rockstar Games
Žánr:
Adventura, Střílečka
KARTA HRY

Komentáře