Hra Starfield dostala ratingové hodnocení, obsahuje sex, násilí i drogy

novinka  25
Martin Šmíd, 9. 5. 2023 12:02
Očekávaná sci-fi akční RPG hra Starfield byla v posledních dnech ohodnocena hned několika ratingovými organizacemi. To jen značí, že se skutečně blíží a zářijové vydání by nemělo být ohroženo. Každopádně americká ratingová organizace hře dala hodnocení M (17+), přičemž v popisku jako důvod uvádí sex, drogy, násilí i sprostou mluvu. Na popisek se můžete podívat níže v novince.

„Jedná se o hru s otevřeným světem, ve které se hráči vžijí do role horníka, jehož úkolem je hledat artefakty po celé galaxii. Z pohledu první a třetí osoby hráči komunikují s různými postavami, plní úkoly a hledají zásoby, přičemž bojují s nepřáteli (např. lidmi, roboty, mimozemskými tvory). Hráči používají k zabíjení nepřátel futuristické zbraně, lasery, sekery a výbušniny. Souboje probíhají v rychlém tempu, s častou střelbou, výkřiky bolesti a výbuchy. Útoky na některé nepřátele mohou mít za následek efekty stříkající krve; v několika prostředích jsou na zemi kolem mrtvol zobrazeny krvavé skvrny. Hra obsahuje některé sugestivní materiály v dialozích a po sdílení postele s postavami (např. větu: "Život je sexuálně přenosná nemoc, která je stoprocentně smrtelná"). Ve hře hraje významnou roli fiktivní droga (Aurora), přičemž v jedné z pasáží hráčské postavy pracují v nelegální drogové laboratoři; hráči mohou Auroru získat také krádeží nebo nákupem od prodejců (konzumace Aurory má za následek efekt zkreslení na obrazovce). Ve hře se objevují slova "f**k" a "bullsh*t".“

Hra Starfield vyjde pouze pro PC a konzole Xbox Series X/S. Od prvního dne bude k dispozici i v předplatném Xbox Game Pass, takže není nutné za ní utrácet plnou částku.

Zdroj: TZ

Starfield

xsx
Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios
Datum vydání hry:
6. 9. 2023
Žánr:
RPG, Adventura
KARTA HRY
8/10

Komentáře