Hra Hogwarts Legacy si odnáší první vysoká hodnocení

novinka  50
Martin Šmíd, 6. 2. 2023 12:18
Hogwarts Legacy od vývojářů z Avalanche Software je jednou z nejočekávanějších her letošního roku. Pokud se na ni těšíte, určitě vám udělá velkou radost, že se dle prvních známek v zahraničních recenzích povedla. Odnáší si vysoká hodnocení a chválen je jednak samotný svět, dobře napsaný příběh se zajímavými postavami, ale také hratelnost. Na některá hodnocení se můžete podívat níže v novince. Hra Hogwarts Legacy vychází tento týden pro PC a konzole současné generace PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Později bude dostupná pro konzole PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

 „Hogwarts Legacy je strhující fantasy RPG plné nádherných scenérií, nezapomenutelných postav a skvělých soubojů. Nejenže jde o brilantní milostný dopis fanouškům kouzelnického světa, ale vyniká i jako samostatná hra. Do jejího příběhu a postav se tak mohou ponořit i hráči, kteří nejsou fanoušky Harryho Pottera.“ – 9.5/10 (PSU)

„Avalanche Software to dokázalo. V Hogwarts Legacy se vše spojuje v to, o čem vždy fanoušci snili. Jedná se o zdaleka nejlepší videohru ze světa Harryho Pottera.“ - 9/10 (Attack of the Fanboy)

„Hogwarts Legacy naplňuje očekávání a můžeme s jistotou říci, že jde o to nejlepší, co vzniklo o Harrym Potterovi od dob původních knih a filmů.“ – 9/10 (Game Rant)

„Hra Hogwarts Legacy si půjčuje hodně nápadů z jiných her s otevřeným světem, přesto jde o jedinečný produkt, který se nepodobá žádnému jinému v tomto žánru a zaměřuje se na budování světa než na neustálé souboje. Jde o hru, s níž budou spokojeni i ti, kteří nejsou fanoušci Harryho Pottera.“ - 9/10 (XboxEra)

„Hra Hogwarts Legacy skvěle zachycuje kouzlo Harryho Pottera díky nádhernému otevřenému světu, poutavým postavám a vzrušujícím soubojům. I když díky prvkům otevřeného světa působí trochu zastaraleji, než bychom si přáli, je jde o to nejlepší, co jsme ve videohře ze světa Harryho Pottera viděli.“ – 8/10 (VGC)

„Hogwarts Legacy je ve všech ohledech akční RPG ze světa Harryho Pottera, které jsme vždycky chtěli hrát." - 9/10 (IGN)

V současnosti má Hogwarts Legacy na OpenCritic a Metacritic v průměru 86%. 

Zdroj: TZ

Hogwarts Legacy

ps4xonenswps5xsx
Warner Bros. Games, Avalanche Software
Datum vydání hry:
10. 2. 2023
Žánr:
RPG, Adventura
KARTA HRY
9/10

Komentáře