Hra Ghost of Tsushima dle vývojářů vydláždila cestu pro Like a Dragon: Ishin

novinka  4
Martin Šmíd, 16. 9. 2022 9:14
Tento týden SEGA oznámila hru Like a Dragon: Ishin, což je remake hry Yakuza: Ishin, která vyšla doposud pouze v Japonsku. Dlouho to vypadalo, že se do Evropy a Severní Ameriky nikdy nedostane, a sami vývojáři si nebyli moc jistí, jestli by na těchto trzích uspěla. Pak ovšem přišla hra Ghost of Tsushima od studia Sucker Punch Productions a PlayStation Studios, která zaznamenala obrovský celosvětový úspěch. Sám šéf RGG Studio Toshihiro Nagoshi byl hrou naprosto pohlcen a zamiloval si ji.

Producent RGG Studio Masayoshi Yokoyama nyní poskytl rozhovor magazínu Fanbyte, kde zmínil, že úspěch Ghost of Tsushima byl jedním z důležitých faktorů, proč nyní hra Like a Dragon: Ishin vzniká a vyjde celosvětově. „Viděli jsme, jak se dařilo Ghost of Tsushima, kde bylo japonské prostředí vytvořené Američany, takže nám to dodalo sebevědomí, že by Ishin mohl dobře fungovat i v Severní Americe a Evropě,“ říká Yokoyama. Dodal, že dalším faktorem, proč může vůbec hra Like a Dragon: Ishin vzniknout, je skutečnost, že je série Yakuza na Západě stále oblíbenější a hodně jí v tomto pomohl zatím poslední díl Yakuza: Like a Dragon. 

Hra Like A Dragon: Ishin vyjde začátkem příštího roku pro konzole PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One a Xbox Series X/S

Zdroj: pushsquare

Like A Dragon: Ishin

xsxps5ps4xone
SEGA, Ryu Ga Gotoku Studio
Datum vydání hry:
21. 2. 2023
Žánr:
Adventura
KARTA HRY

Komentáře