Hra Foamstars obsahuje věci vygenerované umělou inteligencí

novinka  2
Martin Šmíd, 17. 1. 2024 0:15
Včera jsme vás informovali, že multiplayerová hra Foamstars od Square Enixu vyjde začátkem února pro konzole PlayStation 5 a PlayStation 4, navíc bude dostupná první měsíc v rámci základního předplatného PlayStation Plus. Server VGC se mohl nedávno zúčastnit tiskové konference, na níž byl i producent hry Kosuke Okatani. Ten zmínil, že část obsahu byla vygenerována pomocí umělé inteligence. Tato jeho slova mohou znít překvapivě, ale zase tak moc překvapivá nejsou. Nedávno totiž prezident Square Enixu Takashi Kiryu řekl, že do budoucna hodlají během vývoje agresivně využívat umělou inteligenci, aby urychlili vývoj svých her.

Každopádně Okatani měl během prezentace zdůraznit, že většinu obsahu vytvořili přímo vývojáři ručně. K vytvoření malého množství grafických prvků byl pak využit Midjourney, což je populární nástroj umělé inteligence, jenž transformuje textové příkazy do obrázku. Následně bylo upřesněno, že takto si vývojáři pomohli k vytvoření obalů alb pro hudební skladby ve hře. „Všechny základní prvky hry Foamstars, ať už jde o hratelnost a další věci, které dělají hru zábavnou, jsou ručně dělané. Chtěli jsme ovšem experimentovat i s umělou inteligencí. Z hlediska obsahu hry to tvoří asi 0,01%, možná ještě méně," dodal.

Používáním umělé inteligence je v poslední době hodně kontroverzní v kreativním odvětví, a to včetně videoher. Hlavně nástroje jako Midjourney jsou kritizovány za to, že berou práci profesionálním umělcům a bez jejich souhlasu byla jejich tvorba použita k učení umělé inteligence.

Zdroj: VGC

Foamstars

ps5ps4
Square Enix, Square Enix
Datum vydání hry:
6. 2. 2024
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY

Komentáře