Hra Baldur’s Gate III dostala pátý velký update s novým obsahem

novinka  10
Martin Šmíd, 30. 11. 2023 19:03
Vývojáři ze studia Larian před několika okamžiky oznámili vydání velkého updatu pro svoji výbornou RPG hru Baldur’s Gate III, který si mohou stáhnout hráči na PC a konzoli PlayStation 5. Hráči na konzolích Xbox Series X/S budou mít k updatu přístup hned, jakmile hra na jejich platformu vyjde, což by se mělo stát v následujících týdnech. A co update obsahuje? V prvé řadě to je zcela nový epilog. „Tento nový hratelný epilog, přístupný všem hráčům, kteří si hru načtou před závěrečným soubojem, se odehrává před titulky. Hráči se nyní ocitnou v táboře, šest měsíců po událostech příběhu Baldur's Gate III, kde se setkají s novými i starými přáteli a budou moci využít veškerý čas k tomu, aby se s partou naposledy rozloučili. Pro autory z Larianu bylo toto "závěrečné rozloučení" zatím jedním z nejkomplexněji napsaných příběhů ve hře, protože využívá reaktivity hry napříč celým dobrodružstvím,“ stojí v oznámení vývojářů.

Kromě nového epilogu vývojáři přidali i dva zcela nové herní režimy (Honor Mode a Custom Mode) pro hráče, kteří hledají výzvy nebo rádi experimentují. Režim Honor nejenže ztěžuje hru v boji i mimo něj, ale také bossové získávají nové schopnosti, s nimiž mohou hráče zaskočit. „Když hráč zemře, zobrazí se mu statistika jeho cesty, včetně toho, jak dlouho přežil. Pokud se hráči rozhodnou, mohou v dobrodružství pokračovat, čímž se režim Honor vypne. Hráči, kterým se podaří dokončit celou hru se zapnutým režimem Honor (bez úmrtí), získají vytoužený zlatý D20,“ říkají vývojáři. „Ti, kteří nemají zálibu v trestání (nebo ji možná chtějí dotáhnout do extrému), mohou využít Custom Mode, nový herní režim, který hráčům umožňuje vybrat si typ zážitku, který jim nejlépe vyhovuje,“ stojí v oznámení s tím, že je možné si vypnout viditelnost zdraví nepřátel nebo nápovědy při hodu kostkou, což Baldur’s Gate III přiblíží stolní D&D předloze.

Kromě výše zmíněných novinek vývojáři zapracovali na optimalizaci. Byly opraveny chyby a hra by měla běžet i plynuleji v mnoha místech. Přesnější podrobnosti jsme se ale nedozvěděli, tak musíme počkat na první testy. 

Zdroj: TZ

Baldur’s Gate III

ps5xsx
Larian Studios , Larian Studios
Datum vydání hry:
6. 9. 2023
KARTA HRY
10/10

Komentáře