Hra Baldur’s Gate 3 vyjde pro konzole Xbox Series X/S ještě letos, verze pro Series S nebude obsahovat split-screen kooperaci

novinka  45
Martin Šmíd, 24. 8. 2023 17:54
Začátkem tohoto měsíce vyšla pro PC výborně hodnocená RPG hra Baldur’s Gate 3, která se za několik dní dostane i na konzoli PlayStation 5. Vývojáři z Larian Studios v minulosti několikrát zmínili, že chtějí hru přinést i hráčům na konzolích Xbox Series, ale nejprve musejí vyřešit problém se split-screen kooperací na konzoli Xbox Series S. Tu mají problém na této konzoli rozchodit kvůli jejímu malému výkonu. Včera vývojáře na Gamescomu navštívil přímo Phil Spencer, šéf Xboxu, a dnes mohli oznámit, že jim bylo povoleno, aby mohla hra vyjít na konzoli Xbox Series S bez lokální kooperace. Díky tomu bude moci vyjít Baldur’s Gate 3 na konzole Xbox ještě letos.

„S velkou radostí potvrzuji, že po setkání s Philem Spencerem jsme našli řešení, které nám umožní přinést naší hru Baldur’s Gate 3 hráčům na Xboxu ještě letos, o což jsme se snažili už delší dobu. Verze pro Xbox Series X nabídne kooperaci na rozdělené obrazovce. Xbox Series S verze kooperaci na rozdělené obrazovce obsahovat nebude, ale bude také podporovat cross-save funkci mezi Xboxem a Steamem,“ oznámil dnes na twitteru Swen Vincke, šéf Larian Studios. Jakmile se dozvíme datum vydání hry Baldur’s Gate 3 pro konzole Xbox Series X/S, budeme vás informovat.

Zdroj: TZ

Baldur’s Gate III

ps5xsx
Larian Studios , Larian Studios
Datum vydání hry:
6. 9. 2023
KARTA HRY
10/10

Komentáře