Ghost of Tsushima láme v Japonsku všechny dosavadní rekordy PlayStationu

novinka  54
BarackObama, 24. 7. 2020 4:25
Je tomu sotva týden, co hra Ghost of Tsushima odstartovala svojí pouť za získáním si srdce nejednoho fanouška samurajské tématiky a zatímco ve Velké Británii si hra vedla velice obstojně, v samotné Zemi vycházejícího slunce její prodeje předčily veškerá očekávání. K dnešnímu dni se totiž jedná o nejlépe prodávanou first-party hru na PlayStation 4 během prvního týdne od vydání.

Prodalo se jí bezmála 221 915 kopií, čímž hravě překonala dosavadní rekord Death Strandingu (185 909), Gran Turisma Sport (139 357) či Days Gone (114 319), jak na tuto skutečnost upozorňuje japonský magazín Famitsu. Ghost of Tsushima též nechala daleko za sebou konkurenci, kterou přeprodala dokonce dvojnásobně. Řeč není o ničem jiném než o dalším dlouho očekávaném taháku na Nintendo Switch, Paper Mariovi s podtitulem Origami King (100 909).

Prodeje jsou tak obrovské, že Sony musela vydat prohlášení, že takový zájem o hru sami nečekali a může se proto stát, že v některých regionech bude hra dočasně vyprodaná.

Tenhle výsledek ale snad nemůže ani nikoho překvapit, když onen pomyslný epilog od Sucker Punch čtvrté generace PlayStationu je navíc teprve třetí open world hrou ze Západu v historii magazínu Famitsu, jenž si odnesla absolutní hodnocení 40/40 (těmi dalšími dvěma hrami jsou GTA V a Elder Scrolls V: Skyrim).

Jak jsou na tom ostatní země a jejich prodeje můžeme zatím pouze spekulovat, ale již nyní je jasné, že Ghost of Tsushima má našlápnuto se stát pro Sony další světově úspěšnou značkou, která nemá obdoby.

Zdroj: Famitsu

Ghost of Tsushima

ps4
Sucker Punch, Sucker Punch
Datum vydání hry:
17. 7. 2020
Žánr:
Hack and slash/Beat 'em up, Adventura
KARTA HRY
8/10

Komentáře