Studio Turn 10 odhalilo online multiplayer ve hře Forza Motorsport, nebude mít na startu split-screen multiplayer ani spectator režim

novinka  68
Martin Šmíd, 14. 8. 2023 11:10
Vydání závodní hry Forza Motorsport se pomalu blíží a proto vývojáři ze studia Turn 10 konečně představili, jak bude vypadat online multiplayer. Ten se bude točit kolem části Featured Multiplayer, jenž se bude zaměřovat na závodní víkendy, skládající se z Specs Series a Open Series. Každý event v rámci Featured Multiplayer začne tréninkem, následovat bude kvalifikace a posléze samotný závod. Vývojáři se zároveň pochlubili i novým systémem penalizací, o který se bude starat Forza Racing Regulations (FRR) systém, jenž je založen na strojovém učení. Ten bude znát zhruba pět tisíc různých incidentů a podle toho rozdávat penalizace nebo rovnou hráče diskvalifikovat. Zní to zajímavě, ale musíme počkat, jak dobře to bude nakonec fungovat. Multiplayer se zdá být tentokrát daleko propracovanější, nebudou v něm chybět ani zastávky v boxech pro výměnu pneumatik nebo dotankování.

Co ale možná hráče zklame, tak je skutečnost, že v něm nebudou alespoň na začátku, některé oblíbené funkce z minulosti. Mezi nimi je hlavně split-screen multiplayer, spectator režim a závodění s umělou inteligencí, která vždy doplnila sloty, když se nenašel dostatečný počet hráčů. „Hráči přicházejí do multiplayerových eventů, zabírají sloty a následně se jen dívají? To opravdu nejsou závody, které jsme zamýšleli. Stejně tak závodění s umělou inteligencí nám pro všechny potenciální dopady na hodnocení bezpečnosti nedávalo moc smysl a nebude při vydání k dispozici," říká kreativní ředitel hry Chris Esaki. Pokud jde o split-screen multiplayer, Esaki uvedl, že tato funkce nebude přítomna kvůli tomu, že se vývojáři chtěli zaměřit na co nejlepší vizuální zpracování. A proto by bylo velmi těžké tuto funkci zařadit do hry, alespoň během vydání. Jestli přijde později, Esaki neuvedl.


Zdroj: TZ

Forza Motorsport (2023)

xsx
Microsoft Game Studios, Turn 10
Datum vydání hry:
10. 10. 2023
Žánr:
Závodní
KARTA HRY
8/10

Komentáře