Fortnite nově běží na Unreal Enginu 5.1 a vypadá fantasticky

novinka  20
Martin Šmíd, 4. 12. 2022 22:44
Nová sezóna populární battle-royale hry Fortnite nepřinesla jen obsahové novinky, ať už jde o kompletně nový ostrov, možnost jezdit na motorkách nebo využívat nejrůznější boosty, ale také běží na nejmodernější technologii studia Epic Games. Už po spuštění si hráči začali všímat na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X v režimu 60fps, že hra vypadá znatelně lépe než v poslední sezóně, přičemž vývojáři se nyní o vizuálním upgradu zmínili na svém blogu. V příspěvku potvrdili, že až nyní se z Fortnite stává skutečný next-gen zážitek, protože běží na Unreal Engine 5.1, navíc využívá dříve představené technologie jako Nanit nebo Lumen.

Nanit hře dodává detailní architektonickou geometrii, kdy jsou budovy vykreslovány z milionů polygonů v reálném čase a každá cihla, kámen nebo dřevěné prkno je zvlášť vymodelované. Nejde ale jen o stavby, protože i příroda je mnohem detailnější a jen stromy mají přes 300 tisíc polygonů a vymodelován je zvlášť každý kámen, rostlina nebo stéblo trávy.

Technologie Lumen zase poskytuje vysoce kvalitní odrazy paprsků na lesklých materiálech i vodě. Také poskytuje globální osvětlení v reálném čase, přičemž tak třeba interiéry vypadají mnohem realističtěji a odráží se v nich světlo. Když třeba dopadá na červený koberec, reaguje na to i oblečení postav, protože se na něj odráží červené světlo. Nejde ale jen o technologie Lumen a Nanit, protože nová technologie byla využita i pro vysoce detailní stíny, které vrhá v reálném čase naprosto vše, od cihly, listu nebo kamene. 

Zdroj: TZ

Fortnite

ps4xonenswps5xsx
Epic Games, Epic Games
Datum vydání hry:
25. 7. 2017
Žánr:
Střílečka, RPG, Strategie
KARTA HRY
9/10

Komentáře