Embracer Group se rozdělí do tří samostatných společností

novinka  3
Martin Šmíd, 22. 4. 2024 10:19
Společnost Embracer Group dnes oznámila, že se rozhodla transformovat do tří samostatných subjektů/zábavních společností - Asmodee Group, Coffee Stain & Friends a Middle-earth Enterprises & Friends. První Asmodee Group se bude zaměřovat na vydávání a distribuci stolních her. Coffee Stain & Friends bude mít za úkol vydávat nezávislé nebo menší AAA hry pro PC, konzole i mobilní platformy, případně live service hry s free-to-play modelem. Hráče bude nejvíce zajímat poslední divize Middle-earth Enterprises & Friends, která se bude starat o vydávání velkých AAA her pro PC a konzole, přičemž bude spravovat i práva na Pána prstenů, Tomb Raidera a další velké značky. Pod tuto divizi bude spadat i Warhorse Studios a jeho připravovaná dobrodružná RPG hra Kingdom Come: Deliverance II.

Pod Coffee Stain & Friends budou spadat společnosti Coffee Stain, Ghost Ship, Tarsier, Tuxedo Labs, THQ Nordic nebo Amplifier Game Invest. Mezi vlastněné značky patří Deep Rock Galactic, Goat Simulator, Satisfactory, Wreckfest, Teardown, Valheim a další. Ke klíčovým free-to-play hrám pak patří Star Trek Online nebo D&D Neverwinter Online.

Pod Middle-earth Enterprises & Friends  budou spadat studia jako Crystal Dynamics, Dambuster Studios, Eidos-Montréal, Flying Wild Hog Studios, Tripwire, Vertigo Games, Warhorse Studios nebo 4A Games. Mezi vlastněné značky pak bude patřit Dead Island, Killing Floor, Kingdom Come Deliverance, The Lord of the Rings, Metro a Tomb Raider. Zároveň pod tuto společnost bude spadat celý PLAION, Freemode nebo Dark Horse.

Zdroj: TZ

Komentáře