Embracer Group kupuje společnost Middle-earth Enterprises a další studia

novinka  4
Martin Šmíd, 18. 8. 2022 9:06
Neustále se rozrůstající společnost Embracer Group dnes oznámilo nákup společnosti Middle-earth Enterprises, která vlastní rozsáhlý katalog IP a celosvětová práva na filmy, videohry, stolní hry, merchandising, zábavní parky a divadelní představení týkající se kultovních fantasy literárních děl J.R.R. Tolkien, mezi nimiž je Pán Prstenů, Hobit nebo Silmarillion. Middle-earth Enterprises má i nadále působit samostatně pod vedení současného týmu, ale bude i úzce spolupracovat s nově založenou divizí Embracer Freemode Iconic Holding.

V současnosti Middle-earth Enterprises pomáhá připravovat hned několik projektů odehrávajících se ve Středozemi. Prvním je seriál Pán prstenů: Prsteny Moci od Amazonu, který bude mít premiéru už začátkem září, přičemž se odehrává tisíce let před Hobitem a Pánem prstenů. Dále je v přípravě animovaný film Lord of the Rings: The War of the Rohirrim (Warner Bros), který se plánuje na rok 2024 a bude se odehrávat ve stejném univerzu jako filmová trilogie Petera Jacksona. No a s EA je pak připravována mobilní hra The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth.

Jen připomeneme, že studio Daedalic Entertainment v současnosti připravuje ještě akční hru The Lord Of The Rings – Gollum pro PC a konzole, která byla ovšem nedávno odložena a v současnosti nemá stanovené datum vydání. Dá se ale počítat s tím, že letos už nevyjde.

Embracer Group dnes oznámil, že kromě Middle-earth Enterprises kupuje i Bitwave Games, Gioteck, Limited Run Games, Singtrix, Tatsujin, Tripwire Interactive a Tuxedo Labs 

Komentáře