EA připravovala příběhovou adventuru z univerza Plants vs. Zombies

novinka  1
Martin Šmíd, 6. 10. 2022 17:31
Server IGN dnes odpoledne přinesl informaci, že vývojáři ze studia PopCap Vancouver připravovali od roku 2015 příběhovou adventuru z univerza Plants vs. Zombies, která měla pracovní název Project Hot Tub. Ta měla celou značku posunout zcela novým a nečekaným směrem. Vývojáři měli požehnání EA, která celý projekt schvalovala, ovšem nikdy neslíbila, že nakonec spatří světlo světa. Hra sledovala dobrodružství náctiletých sourozenců, kteří byli vrženi zpět v čase, přičemž se spojili s rostlinami z Plants vs. Zombies, aby bojovali proti zombiím v různých historických dobách (zmíněn je divoký západ, pirátský ostrov nebo vzdálená budoucnost). Hra měla být pak mixem Uncharted (level design), Batman: Arkham Knight (souboje s nepřáteli) a Ratchet and Clank (rodiná atmosféra)

Podle IGN byla hra plánována na vydání koncem roku 2017, ale jak nyní víme, nikdy se tak nestalo. Podle IGN vývoj neměl žádné větší problémy, vývojáři dodržovali termíny, rozpočet a tak dále. Někdy ale z dost nečekaných důvodů jsou zrušeny hry, u nichž nikdy nedojde ani k oznámení, a právě Project Hot Tub byla jednou z nich. Podle IGN byl vývoj zrušen i z důvodu, aby mohla EA posílit tým Visceral Games, který pracoval na Star Wars hře s pracovním názvem Project Ragtag. Jak nyní víme, i tato hra byla následně zrušena, přičemž celé studio Visceral Games bylo rozpuštěno.

„Šlo o příběhovou akční dobrodružnou hru, která se zaměřovala na dospívajícího chlapce Eddieho a jeho pouto s ikonickou rostlinou série Plants vs. Zombies: Peashooter,“ stojí v popisku serveru IGN, který zmiňuje i Eddieho sestru Tess. Právě neustále rostoucí přátelství Eddieho a Peashootera mělo být hlavním jádrem hry, vyprávějící emotivní příběh o rodině a přátelství. 

Obrázky z rozpracované verze hry

Zdroj: IGN

Komentáře