EA plánuje na letošní rok nový Plants vs. Zombies a Need for Speed, Battlefield V nenaplnil prodejní očekávání

novinka  50
Martin Šmíd, 6. 2. 2019 0:30
Společnost Electronic Arts před malou chvilkou vydala zprávu s finančními výsledky za poslední tři měsíce minulého roku, která je ale nejvíce zajímavá tím, že nám dává nahlédnout do plánů na následující měsíce. Ve zprávě Blake Jorgensen z EA říká, že se už nemohou dočkat na vydání Anthemu, jakožto nové značky studia BioWare, ale také uvedou na podzim nejen oznámenou akční hru Star Wars Jedi: Fallen Order, ale také nové díly Plants vs. Zombies a Need for Speed. Více podrobností o těchto hrách zatím nemáme, ale dá se předpokládat, že budou odhaleny nejpozději letos v červnu během herní výstavy E3. Té se sice EA v posledních letech neúčastní, ale ve stejném termínu má svoji vlastní akci v Los Angeles, a letos by tomu nemělo být jinak.

Další informace z tiskové zprávy EA

  • EA plánuje rozšířit EA Access na další hlavní platformu (PS4?)
  • Od Anthemu se hodně očekává. Do konce března by chtěla EA prodat 5-6 milionů kopií
  • 47% her od EA pro PS4 a Xbox One se prodalo skrze digitální distribuci
  • V přípravě je další prémiová Titanfall hra, což je potvrzení toho, co dříve potvrdil přímo zakladatel Respawn Entertainment. Prémiová v tomto případě znamená za určitou cenu a ne free-to-play záležitost. Zřejmě nejde o Titanfall 3, ale o další spin-off, jak jsme vás informovali v předchozí novince.
  • Respawn Entertainment má v současnosti dva týmy, jeden se zaměřuje na first-person akce, druhý na akční adventury.
  • Hra Battlefield V nedokázala naplnit prodejní očekávání. Podle EA za to může zaměření se na singleplayer na úkor multiplayeru, díky čemuž by odložen třeba Battle Royale režim.
  • Apex Legends si za prvních 24 hodin zahrálo přes 2.5 milionu hráčů. Nejvíce souběžně hrajících hráčů bylo zatím 600 tisíc. To je pěkný začátek. Do budoucna se počítá s eSport podporou i přidáním nových Legend, map a herních režimů. Zvažují se mobilní verze i podpora pro cross-play. 

Zdroj: Tisková zpráva

Star Wars Battlefront II

ps4xone
EA Games, DICE
Datum vydání hry:
17. 11. 2017
Žánr:
Střílečka, Adventura
KARTA HRY
6/10

Komentáře