EA Mobile držitelem práv pro distribuci Bejeweled

novinka  1
Martin Šmíd, 4. 9. 2008 15:33
Společnosti Electronic Arts a PopCap Games®, Inc. dnes oznámily, že prodloužily platnost licenční dohody ohledně hry Bejeweled®, která garantuje EA Mobile™ exkluzivní světová vydavatelská práva na tituly Bejeweled a Bejeweled 2 pro mobilní telefony až do roku 2010.

Společnost PopCap původně vyvinula Bejeweled jako webovou a PC hru, ale ta se mezitím rozšířila i na videoherní konzole, mobilní telefony, PDA, přenosné hudební přehrávače, palubní zábavní systémy v letadlech a další elektronické platformy.

„Bejeweled od PopCapu patří v posledních sedmi letech trvale mezi nejprodávanější tituly pro mobilní telefony,” prohlásil Barry Cottle, první viceprezident a generální manažer EA Mobile. „Hra má za sebou úspěšnou a dlouhou šňůru úspěchů a milióny příznivců. Cílem EA Mobile proto je i nadále přinášet tuto oblíbenou hru s přehazováním drahokamů na displeje telefonů v nejvyšší možné kvalitě.”

„Mobilní telefon je pro Bejeweled stále tou nejlepší platformou,” uvedl David Roberts, výkonný ředitel PopCap. „EA Mobile pomáhá šířit její popularitu mezi uživateli mobilů nabídkou skvělých vylepšení, jako je multiplayer*, představený poprvé v loňském roce. Těšíme se na další spolupráci s touto společností.”

Bejeweled je momentálně k dostání u mobilních operátorů v Severní Americe, Evropě a Asii. Další informace o dostupnosti u operátorů a cenách naleznete na www.eamobile.com nebo www.electronicarts.cz .

Zdroj: EA CZECH

Komentáře