Dnes vychází Angry Birds Star Wars II na iOS

novinka  17
Abe, 19. 9. 2013 21:45
Finsko dalo světu hned několik svých nezapomenutelných značek. Kromě své vodky (6x destilované pochopitelně) se zapsalo do našich srdcí svou Nokií a v poslední době celosvětovým fenoménem zvaným Angry Birds. Tady už se nejedná jen o hru pro tablety a mobily (navíc si i tato série našla, byť za nekřesťanské peníze, i cestu na naše domácí konzole), ale už i dobře fungující hračkářský průmysl (plyšáci, školní potřeby, deskové hry), textilní průmysl (trička, povlečení) a v poslední době i filmový průmysl (kromě svého studia, které každý týden chrlí jeden krátký animák, je v plánu i první celovečerní film). Více níže.

Angry birds je na první pohled roztomilá arkádová hra s kreslenou grafikou, na ten druhý je to hra s neuvěřitelně chytlavou hratelností a pod slupkou jednoduchostí se skrývá navíc promyšlený herní mechanismu, k jehož zdolání je zapotřebí logického uvažování. Princip hry je stalé jednoduchý a neměnný. Svými ptáky (každý druh má trochu jiné schopnosti) sestřelit všechna zlotřilá prasata a nejlépe při tom ještě napáchat co nejvíce škody. A to je výzva, která musí chytnout nejednoho hráče za srdce. Dnes na mobilní platformy (iOS/Android) vychází již 6. díl. Jde o přímé pokračování posledního dílu Angry Birds Star Wars.

Hraní Angry Birds bylo vždy zábavné, v kombinaci se světem Star Wars si však troufám tvrdit, že teprve s ním získalo pověstnou dokonalost. Je to do jisté míry dáno i díky intuitivním využíváním charakterů postav, protože každá postava využívá schopnost, kterou byste od ní očekávali (Luke Skywalker máchá mečem, Han Solo střílí, Obi Wan Kenoby používá "sílu"). Oproti předchozímu dílu, nabízí tento kromě vybroušenější grafiky, ještě možnost zahrát si za temnou stranu tohoto universa (císař Palpatine, General Greavous, Darth Wader) a novou funkci Telepods. Jde o geniální využití přední kamerky tabletu (Smartfonu) a propojení hračkářského průmyslu.

Jak již bylo řečeno v úvodu, Angry Birds mají spousty doprovodných produktů. Jedním z nich jsou i figurky. V tomto díle jsou o to důležitější, protože mají přímý vliv na samotnou hru. Stačí si patřičnou figurku nasadit na "skleněný portal" a teleportovat si ji do hry. Je to stejně geniální jako Skylanders nebo Disney Infinity. Nechť vás provází síla.

Zdroj: null

Angry Birds Star Wars II

Rovio, Rovio
Datum vydání hry:
19. 9. 2013
KARTA HRY

Komentáře