Cyberpunk 2077 dostal nový update, vývojáři jsou naštvaní a Microsoft vrací peníze

novinka  225
Martin Šmíd, 19. 12. 2020 17:42
Uběhnul další den a objevilo se několik dalších zajímavých informací o hře Cyberpunk 2077, který v poslední době hýbe videoherním světě. Bohužel se nemluví ani tak o jejích kvalitách, ale spíše v tom, v jakém stavu vyšla. No a i proto potěší, že vývojáři vypustili nový update s označením 1.05, který opravuje řadu problémů, pádů hry a tak dále. Pokud vás zajímá, co vše update opravuje, můžete se podívat na patch notes na oficiální stránce - https://www.cyberpunk.net/en/news/37166/hotfix-1-05 . Z našeho krátkého testování je patrné, že se nyní vývojáři zaměřili hlavně na herní chyby. Optimalizace je stále na základních konzolích žalostná a rovněž hra pořád často padá.

V poslední době o dění ve studiu CD Projekt RED informuje herní novinář Jason Schreier, který dříve pracoval pro Kotaku a nyní píše pro agenturu Bloomberg. Ten ve svém novém článku uvedl, že vedení studia mělo schůzku s vývojáři, kteří jsou v současnosti hodně naštvaní a zklamaní z toho, jaký launch hra Cyberpunk 2077 měla. Hlavně padaly otázky na reputaci studia, dlouhé přesčasy a nesmyslné deadliny, kterých nebylo možné nikdy dosáhnout. Rovněž padla otázka, proč vedení studia začátkem roku lhalo o tom, že je hra Cyberpunk 2077 už plně hratelná od začátku do konce, ačkoliv tomu tak nebylo. Jeden z vývojářů se měl rovněž zeptat, jestli vedení studia nepřijde pokrytecké vytvářet hru o korporátním vykořisťování, když vývojáři musejí pracovat přesčasy. V současnosti to tak dost vře mezi vedením studia a vývojáři, a bude určitě zajímavé sledovat, jak tato kauza dopadne.

Koncem týdne společnost Sony oznámila, že bude za hru Cyberpunk 2077 vracet peníze všem hráčům, kteří o to požádají a zakoupili si ji na PlayStation Store. Zároveň hru stáhla ze svého obchodu. Nyní i Microsoft přistoupil k tomuto řešení. Každý, kdo na konzoli Xbox One nebo Xbox Series požádá o remund, bude mu hned vyhověno. Už dříve Microsoft většinu žádostí schvaloval, ale nyní peníze budou vráceny každému, kdo o ně požádá. Zatím se Microsoft neodhodlal ke stažení hry ze svého digitálního obchodu, jako to udělala Sony, ale na stránce hry uvádí, že na konzoli Xbox One může docházet k problémům. To je vůbec poprvé, kdy se takové varování u hry pro Xbox One objevilo, takže i v tomto patří studiu CD Projekt RED prvenství.

Zdroj: Tisková zpráva, Bloomberg, Microsoft

Cyberpunk 2077

ps4xoneps5xsx
Comgad, CD Projekt Red
Datum vydání hry:
19. 11. 2020
Žánr:
RPG
KARTA HRY
7/10

Komentáře