Chris Dring: Xbox má jako výrobce hardwaru problém

novinka  62
Martin Šmíd, 26. 3. 2024 10:40
V posledních dnech proběhlo GDC, kde se mohli setkat herní vývojáři a vydavatelé z celého světa. Akce se účastnil i novinář Chris Dring, jenž vede GamesIndustry.biz, přičemž v posledním podcastu řekl, že ze schůzek si odnesl názor, že Xbox má jako výrobce hardwaru docela velký problém. „Jednou z věcí, kterou jsem slyšel od jedné velmi významné společnosti, která v minulém roce vydala velkou hru, a jedné ne tolik velké společnosti, byla, že prodeje Xboxu v Evropě prostě klesají. Můžete sledovat naše měsíční reporty z herního průmyslu a uvidíte, že prodeje Xboxu klesají. Klesaly po celý minulý rok a nyní je to ještě horší. Věta, kterou mi řekli zástupci velké společnosti, byla: Nevíme, proč jsme se obtěžovali s podporou Xboxu,“ řekl.

Bohužel nevíme, o jaké společnosti se mělo jednat. Vzhledem k tomu, že mluví o evropských prodejích, je možné, že obě pocházejí z Evropy. Na druhou stranu ale nemusí, protože Evropa je pro herní společnosti velmi důležitým trhem. „V předchozím podcastu jsme zmínili, že jsme slyšeli, jak prodejci snižují zásoby Xboxu na svých pultech, ať už jde o hardware nebo hry. A teď tu máme vydavatele třetí strany, který říká, že vynakládá velké úsilí, aby vytvořil verzi pro Series S a Series X, přitom je pro něj trh PC a PlayStation 5,“ dodal s tím, jak v současnosti herní vydavatelé mají vidět Xbox.

Microsoft nedávno oznámil, že vydá některé své hry (Pentiment, Hi-Fi Rush, Sea of Thieves a Grounded) pro konkurenční platformy, přičemž v rozhovoru pro The Verge následně Phil Spencer dodal, že nevylučuje vydání dalších. „Vyplývá mi z toho, že většina Xbox her se v určitém okamžiku dostane na PS5, pokud se bude vše vyvíjet tak, jak Xbox věří, že se bude vyvíjet. Myslím, že Xbox má jako výrobce hardwaru opravdový problém, a to je věc, která mi vyplynula z GDC,“ řekl. 

Zdroj: GamesIndustry.biz

Xbox Series X

xsx
Microsoft, Microsoft
KARTA HRY

Komentáře