CD Projekt RED už nedoporučuje žádat Sony o vrácení peněz za Cyberpunk 2077

novinka  160
Martin Šmíd, 16. 12. 2020 19:05
Ještě před týdnem všichni měli rádi studio CD Projekt RED nejen za to, že v minulosti vytvořilo kvalitní hry se Zaklínačem, ale také kvůli tomu, jak korektně jedná s hráči. Stačilo ovšem vydání hry Cyberpunk 2077 a vše se obrátilo. Hráči jsou naštvaní, reputace studia CD Projekt RED je ta tam, a navíc mu nevěří ani akcionáři, takže akcie se za poslední týdne propadly o desítky procent. Start této hry je jak z noční můry. Na PC je hra ještě více méně hratelná, ale na konzolích jde o naprostou katastrofu, která snad ani neměla spatřit světlo světa. Vývojáři se už za stav konzolové verze omluvili a následně i přiznali, že jí nevěnovali před vydáním moc velkou pozornost. Společnosti Sony a Microsoft pak měly věřit, že vývojáři hru před vydáním opraví, proto dostala nakonec certifikaci. Nestalo se tak. Vývojáři v následné omluvě sdělili, že už pracují na nápravě, přičemž kdo nechce čekat, může Sony a Microsoft požádat o vrácení peněz.

Zatímco na Xboxu je hráčům většinou vyhověno, ačkoliv také ne ve všech případech, u Sony je to jiné a hráči většinou odchází s nepořízenou. Na to upozorňuje nyní i studio CD Projekt RED. V mailu z podpory stojí, že hráči na Xboxu mají kontaktovat podporu Microsoftu, zatímco hráči na PlayStationu mají počkat na další informace. „Děkujeme za kontaktování PlayStationu. CD Projekt RED v současnosti pracuje na aktualizacích a opravách chyb, které mají zlepšit zážitek ze hry Cyberpunk 2077," stojí většinou v mailech od Sony, které následně odkazují na oficiální stránku hry. Sony tedy zatím odmítá ve většině případů vrátit peníze. Doufejme, že se to v brzké době změní a hráči, kteří nejsou spokojeni se stavem hry, dostanou své peníze zpět. Společnosti Sony i Microsoft by měly peníze za takto rozbitou hru ihned vracet, protože je i jejich vina, že se dostala na jejich platformu. 

Výše zmíněnou odpověď dostal Steve Kovach, redaktor CNBC. A podle komentářů na twitteru není zdaleka sám. 

Stanovisko českého distributora, který se postaral u nás o uvedení krabicové verze: 

Pokud jste si pořídili českou krabicovou hru pro PS4 nebo Xone a přejete si ji vrátit na základě této informace od CD Projektu, směřujte prosím svůj požadavek přímo na helpmerefund@cdprojektred.com nejpozději do 21.12.2020. Možnost vrácení hry přímo na prodejnách není v České republice a na Slovensku dostupná. Upozorňujeme, že tato nabídka CD Projektu není reklamace. V případě reklamace se postupuje běžným způsobem dle reklamačních podmínek příslušného obchodu.

Zdroj: gamespot

Cyberpunk 2077

ps4xoneps5xsx
Comgad, CD Projekt Red
Datum vydání hry:
19. 11. 2020
Žánr:
RPG
KARTA HRY
7/10

Komentáře