Bungie: Chceme, aby všichni hráči mohli hrát naše hry

novinka  30
Martin Šmíd, 1. 2. 2022 2:15
Včera Sony oznámila dosti překvapivou akvizici velkého studia Bungie, které zaměstnává přes 900 lidí a má v plánu dále růst. Studio je známo díky výborné akční sérii Halo i neméně úspěšné sérii Destiny, která je oblíbená napříč všemi platformami. Hned po oznámení akvizice se začala celá komunita ptát, jaký dopad bude pro ně mít. Studio Bungie hned přispěchalo s odpovědí, s níž celou komunitu uklidnilo. „Chceme, aby se námi vytvořené světy rozšířily kamkoliv, kde lidé hrají hry. Budeme si hry i nadále vydávat sami, budeme kreativně nezávislí a budeme i nadále řídit jednu velkou Bungie komunitu," stojí v oznámení Bungie. Naše plány pro Destiny 2 (Light and Dark sága) zůstávají nezměněny," dodává Bungie.

K akvizici se vyjádřil i generální ředitel společnosti Bungie, Pete Parsons. "Zůstáváme plně zodpovědní za svůj osud. Budeme i nadále nezávisle vydávat a kreativně rozvíjet naše hry. Naše hry budou i nadále tam, kde je naše komunita, ať už se rozhodne hrát kdekoliv. Díky podpoře SIE bude tou nejbližší změnou, kterou uvidíte, zrychlený nábor nových talentů, abychom mohli podpořit naší ambiciózní vizi," říká, čímž potvrdil, že do budoucna hodlá studio Bungie nadále růst.

„Skvělé výsledky Bungie v oblasti multiformátového vydávání a živých herních služeb nám pomohou realizovat naše ambice přenést PlayStation i mimo konzole a rozšířit naše potenciální publikum. Zůstanou nezávislí a multiplatformní, budou mít tvůrčí svobodu a jejich zkušenosti s vývojem masově úspěšných značek v žánru sci-fi stříleček budou velmi dobře doplňovat portfolio značek od SIE,“ dodává k akvizici Jim Ryan, šéf PlayStationu.

Studio Bungie už tento měsíc (22. února) vydá očekávané velké rozšíření The Witch Queen pro svoji akční hru Destiny 2. Fanoušci se mohou těšit nejen na zcela novou kampaň, ale také nové zbraně, mise a nebude chybět ani nový raid pro šest hráčů, který bude spuštěn začátkem března. 

Zdroj: videogameschronicle.com

Destiny 2: The Witch Queen

ps4xoneps5xsx
Sony Interactive Entertainment, Bungie
Datum vydání hry:
22. 2. 2022
Žánr:
Střílečka, RPG, Taktická, Adventura
KARTA HRY
9/10

Komentáře