Bandai Namco: Konsolidace herního průmyslu znemožňuje menším vydavatelům spolupráci s nejlepšími studii

novinka  25
Martin Šmíd, 26. 8. 2022 9:05
V poslední době jsme byli svědky několika velkých akvizic ve videoherním průmyslu. Akvizice se přitom týká nejen přímo velkých herních vydavatelů, ale také talentovaných herních studií po celém světe. A z tohoto nemají radost menší herní vydavatelé, kteří s nimi spolupracují. Mezi nimi je i Bandai Namco. Arnaud Muller z evropské pobočky nyní v rozhovoru pro server GamesIndustry.biz, řekl, jak se snaží proti konsolidaci v herním průmyslu bojovat.

„Zjistili jsme, že si musíme zabezpečit IP, která tvoříme se studii, s nimiž spolupracujeme. Když investujeme do vytváření nových značek, když investujeme do marketingu, musíme mít na paměti, že musíme získat nějaký druh zabezpečení do budoucnosti studia, které tuto značku vyvíjí, pokud IP nebude patřit nám. Tohle je něco, na čem pracujeme. Víte, tyto akvizice, které vidíme v poslední době, ovlivňují menší vydavatele v jejich schopnosti získat přístup k nejlepším studiím na světě. My v Bandai Namco ale naštěstí máme finance na zajištění těchto partnerství. Pracujeme na řadě opatření, abychom mohli v těchto partnerství pokračovat – mluvíme o vlastnictví IP, mluvíme o menšinových podílech ve studiích, s nimiž spolupracujeme. Existují způsoby, jak navázat tyto spolupráce,“ říká Arnaud Muller z Bandai Namco.


Bandai Namco v posledních letech spolupracovalo hodně se studiem From Software, díky čemuž mohla vzniknout série Dark Souls nebo mega hit Elden Ring, jehož se za první tři měsíce prodalo přes 16 milionů kopií po celém světě. Určitě by Bandai Namco nechtělo o spolupráci s From Software přijít.

Elden Ring

ps4xoneps5xsx
Bandai Namco, FromSoftware
Datum vydání hry:
25. 2. 2022
Žánr:
RPG
KARTA HRY
10/10

Komentáře