Assassin’s Creed Mirage bude mít bohatší svět a propracovanější stealth, půjde o návrat ke kořenům série

novinka  41
Martin Šmíd, 12. 1. 2023 22:22
Assassin’s Creed Mirage by se dal označit za návrat ke klasickým dílům Assassin's Creed série. Nepůjde o velké výpravné akční RPG jako poslední díly, navíc velký důraz bude opět kladen na stealth. Ačkoliv se vývojáři trochu vrací ke kořenům, slibují, že díky moderním technologiím půjde o daleko lepší zážitek. „Lepší hardware i získané zkušenosti nám umožňují mít bohatší a hustší mapu ve srovnání s prvními díly Assassin's Creed série, a to pro nás znamená více herních možností, více interakcí mezi systémy i větší hloubku. Znamená to také neuvěřitelné a pohlcující detaily, díky kterým můžeme Bagdád považovat za jednu z hlavních postav hry Mirage," řekl v rozhovoru pro GamesRadar Stéphane Boudon, kreativní ředitel hry. Ten navíc zmínil, že vylepšen byl i pro hratelnost důležitý stealth systém. Vrací se vrhací nože i dýmovnice, ale vývojáři umožní všechny pomůcky upgradovat, aby co nejvíce vyhovovaly hernímu stylu hráče.

V posledních dílech se série Assassin's Creed posunula k velkému akčnímu RPGčku ve stylu Zaklínače, což se mnohým hráčům líbilo, ale našli se i fanoušci, kteří tuto velkou změnu kritizovali. Vývojáři si toho byli vědomi a i proto nyní vzniká Mirage. „Origins, Odyssey a Valhalla to vše jsou skvělé hry, které slibují epickou cestu ve fantasy prostředí. Mezi našimi fanoušky jsme ale začali slýchat touhu po příběhu, jenž bude řízen postavami, zaměřeném na základní pilíře prvních dílů Assassin's Creed série v komornějším měřítku. To rezonuje s námi a byl to výchozí bod tohoto projektu," dodává Stéphane Boudon.

Assassin’s Creed Mirage vyjde v druhé polovině letošního roku pro PC a konzole PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One a Xbox Series X/S. 

Zdroj: wccftech

Assassin's Creed Mirage

xsxps5ps4xone
Ubisoft, Ubisoft
Datum vydání hry:
5. 10. 2023
Žánr:
Adventura
KARTA HRY
8/10

Komentáře