Studio Vicarious Visions mělo připravovat hru Donkey Kong, Activision ji zrušil, aby se mohl zaměřit na sérii Call of Duty

novinka  2
Martin Šmíd, 5. 5. 2024 20:55
O víkendu se objevila docela zajímavá informace ohledně studia Vicarious Visions. To mělo údajně v roce 2016 pracovat ve spolupráci s Nintendem na plošinovce Donkey Kong s pracovním názvem Freedom Zprávu o hře poprvé zveřejnila fanouškovská stránka Donkey Kong DK Vine, přičemž ji následně potvrdil i historik videoher Liam Robertson ve svém videu. Stránka tvrdí, že hra dostala zelenou poté, co byly zahrnuty postavičky Nintenda do hry Skylanders SuperChargers, což mělo na Nintendo hodně zapůsobit. Podle Robertsona hra nikdy nepřekročila velmi ranou fázi vývoje a pracovalo se na ní zhruba šest měsíců. Nakonec ale došlo ke zrušení, protože Activision meměl o takovou hru zájem a raději se chtěl zaměřit na sérii Call of Duty. To měla být poslední kapka pro zakladatele studia, kteří se následně rozhodli odejít a založili studio Velan, které s Nintendem spolupracovalo na hře Mario Kart Live: Home Circuit.

Je určitě škoda, že to s touto hrou nevyšlo. Donkey Kong by si jistě nové dobrodružství zasloužil. Zatím posledním dílem série byl Donkey Kong Country: Tropical Freeze z roku 2014, který se následně dočkal v roce 2018 vydání pro konzoli Nintendo Switch. 

Zdroj: VGC

Donkey Kong Country: Tropical Freeze (Switch)

nsw
Nintendo, Nintendo
Datum vydání hry:
4. 5. 2018
KARTA HRY
9/10

Komentáře