Hasbro investuje 1 miliardu dolarů do vývoje her, v současnosti má 4 interní studia

novinka  3
Martin Šmíd, 2. 5. 2024 10:35
Společnost Hasbro doposud své oblíbené značky licencovalo a slavila s touto strategií doposud slušný úspěch. Ostatně jen v minulém roce jsme se dočkali her Monopoly Go a Baldur's Gate 3, zvláště druhou není třeba nutné dlouze představovat. Do budoucna chce ale Hasbro přímo hry pro PC, konzole či mobilní platformy vyvíjet skrze vlastní studia, protože v nich vidí budoucnost. V současnosti má do vývoje her a svých studií investovat více než 1 miliardu dolarů, což je opravdu obrovská částka, ukazující velké ambice.

Zatím víme, že Hasbro má čtyři větší AAA studia. První studio Atomic Arcade pracuje na hře Snake Eyes GI Joe, o níž víme už od minulého roku, ale chybí jakékoliv podrobnosti. V minulém roce bylo oznámeno i ambiciózní akční sci-fi RPG Exodus, na němž pracují zkušení vývojáři ze studia Archetype Entertainment. Invoke Studios se sídlem v Montrealu pracuje na nové hře Dungeons & Dragons, no a studio Skeleton Key se sídlem v Austinu v Texasu připravuje blíže neupřesněnou hororovou hru. Z předchozích řádek je očividné, že ačkoliv Hasbro vlastní řadu úspěšných značek, neváhá investovat do nových.

„Společným tématem všech těchto studií je vedení a týmy, které už něco, o co se snaží, udělaly dříve," říká v oznámení Dan Ayoub z Hasbra. Ten naznačuje to, že studio Atomoc Arcade dříve pracovalo na Batman: Arkham Asylum, no a se svoji hrou Snake Eyes chce udělat něco podobného. Kromě toho chce dát Hasbro studiím dostatek času, aby se jejich hry povedly. „Všechno zůstane ve vývoji tak dlouho, jak bude potřeba. Nic neuspěcháme," dodal. 

Zdroj: TZ

Exodus

xsxps5
Archetype Entertainment, Archetype Entertainment
Žánr:
Adventura
KARTA HRY

Komentáře