Tango Gameworks mělo pracovat na pokračování Hi-Fi Rush, Arkane se chtělo vrátit ke svým kořenům

novinka  33
Martin Šmíd, 8. 5. 2024 23:41
O dění v Xboxu se dozvídáme čím dál více informací, přičemž s několika detaily přišel i Jason Schreier z Bloombergu. Podle něj japonské studio Tango Gameworks mělo pracovat na návrzích pokračování své výborné rytmické akce Hi-Fi Rush. Hra ještě neměla zelenou od Bethesdy ani Microsoftu, pouze byla ve fázi konceptu, takže do vydání zbývalo mnoho let. Stejně tak na tom měla být nová hra od studia Arkane Austin. Vývojáři měli v plánu se vrátit ke svým kořenům a připravit singleplayerovou hru ve stylu Dishonored, možná zamýšleli i třetí díl této série. Co by nakonec vytvořili, můžeme jen spekulovat. To se už nikdy nedozvíme.

Matt Booty měl na včerejší schůzce říci, že zavření studia Arkane Austin nemá nic společného s neúspěchem Redfallu. Stejně tak měl během schůzky chválit Hi-Fi Rush, ale nedodal, proč studio Tango Gameworks bylo zavřeno. Tento krok nechápou ani vývojáři, kteří se začali vyjadřovat na sociální síti X. Jill Braff z Bethesdy měla zmínit, že uzavření několika studií umožní soustředit se na méně projektů do budoucna. „Je těžké podporovat devět studií po celém světě se štíhlým centrálním týmem, který má stále více práce. Myslím, že jsme se málem převrhli," měla říci dle nahrávky, kterou získal Bloomberg.

Zaměstnanci Xboxu v současnosti neví, co bude dál, protože je vysoce nepravděpodobné, že šlo o poslední propouštění nebo rušení studií ze strany Microsoftu. Minulý měsíc Microsoft oznámil, že tržby z konzolí Xbox meziročně klesly o 31%, přičemž 30% propad hlásil Microsoft už před rokem. V letošním roce poklesly prodeje i konzolí PlayStation 5, ale ne o tolik, navíc v minulém roce vzrostly prodeje o několik stovek procent. Prodeje konzolí Xbox jsou určitě důvodem k obavám ze strany zaměstnanců Xboxu, navíc ani tržby z her nerostou, naopak bez Activisionu Blizzard by zaznamenaly pokles.

Bethesda v současnosti připravuje na září Starfield Shattered Space, na konec září je naplánováno nové Call of Duty, v listopadu má vyjít Avowed a Microsoft Flight Simulator 2024. Indiana Jones and The Great Circle je předběžně naplánován na začátek prosince. 

Zdroj: Bloomberg, The Verge

Hi-Fi RUSH

xsxps5
Bethesda, Tango Gameworks
Datum vydání hry:
25. 1. 2023
Žánr:
Adventura, Hudební
KARTA HRY
9/10

Komentáře