Nejlepší zbraně v Destiny

special  18
Martin Šmíd, 5. 5. 2015 14:00
Ačkoliv hra Destiny nenabízí tisíce zbraní, ze kterých by bylo možné si vystřelit, jako třeba Borderlands, vše vynahrazuje kvalitou. Vývojáři z Bungie do své nové hry připravili spoustu nezapomenutelných zbraní, k nimž je třeba se nejprve prokousat v raidech a dalších režimech, a právě na ty se nyní zaměříme ve článku. Hlavně z toho důvodu, že se blíží vydání DLCčka House of Wolves, v němž jim budete moci zvýšit jejich sílu a připravit se tak na nové těžší výzvy.

Vývojáři z Bungie před několika týdny oznámili, že všechny legendární a exotické zbraně v Destiny bude možné vylepšit na damage 365, čímž se stanou silnějšími, navíc systém vylepšování je značně jednodušší, než tomu bylo doposud u exotických kousků. Už pro jejich vylepšení nebude třeba, aby přiletěl Xur. Jediné, co budete potřebovat, je speciální kámen Etheric light (exotické zbraně pomocí Exotic Shardu), který budete moci získat v Prison of Elders, Trials of Osiris, Iron Banneru za 3. a 5. level nebo Nightfallu. Ten podle všeho bude padat docela v hojné míře, takže by neměl být problém si všechny pracně nasbírané zbraně vylepšit. Přesto na začátku jich bude určitě nedostatek, a proto přinášíme nyní seznam zbraní, na které by měla směřovat vaše pozornost. Jak určitě zkušení hráči Destiny vědí, jedná se o naprosto unikátní kousky, které navíc jsou naprosto nepostradatelné v boji.

Gjallarhorn
Začít musím samozřejmě králem všech zbraní v Destiny, kterým je bezpochyby Gjallarhorn. O tomto exotickém raketometu se už toho napsalo hodně, existují mnohé legendy, hráči se prakticky dělí na dvě skupiny. Ta první si užívá jeho ničivou sílu a říká si, jak bez něj mohla vůbec hrát, druhá skupina se každý večer modlí, aby jim konečně vypadl. Gjallarhorn se stal oblíbený hlavně kvůli své ničiví síle, která je podpořena dvojitým damagem díky speciálním úlomkům, které po dopadu naváděné rakety dále mohutně zasáhnou protivníka a tím ho doničí. Zvláště v solárních Nightfallech nebo raidech je ničivá síla Gjallarhornu hodně znát a prakticky jde o zbraň, která zásadním způsobem, možná vůbec nejvíce z celého arzenálu Destiny, ovlivňuje hratelnost a počínání hráče. Jde tedy o zbraň, do níž byste hned měli investovat a vylepšit jí, ale to určitě sami moc dobře víte.
Kde jde získat? – Nightfall, legendární Engram, Crucible, Raid, Xur

Ice Breaker
Jedna z těch dalších zbraní, která má velký vliv na hratelnost, je bezpochyby Ice Breaker. Tato exotická odstřelovací puška má nejen velkou sílu, ale hráči si jí oblíbili z jednoho prostého důvodu. Není třeba do ní sbírat náboje, puška si je sama vyrábí, takže nikdy nedojdou, což se v řadě situací hodně hodí, a to nejen ve Strike misích, ale i v raidech. Ostatně takový Atheon by mohl vyprávět, jak mu dělá právě Ice Breaker dobře. Další jeho předností jsou vybuchující náboje, které způsobí poškození i okolním protivníkům, nejen zaměřenému cíly, který samozřejmě musíte zasáhnout do hlavy. Ice Breaker je jedna z dalších top zbraní, kterou byste si měli vylepšit, hlavně do PvEčka.
Kde jde získat? – Nightfall, legendární Engram, Crucible, Raid, Xur

Vex Mythoclast
Mnozí hráči Destiny říkají, že do takové té zlaté trojice patří Gjallarhorn, Ice Breaker a hlavně Vex Mythoclast, jedna z nejvíce vzácných zbraní v celé hře. Tato exotická fúzní puška je jako jedinou možné používat jako primární zbraň, přičemž její ničivé síle nedokáže zdorovat prakticky žádný protivník. Doposud byl Vex Mythoclast zmražen na 323, ale nyní půjde konečně vylepšit, dokonce na oněch 365. To samozřejmě zapříčiní, že starý raid opět ožije, a nejen kvůli této zbrani, protože nabízí i další, které stojí za to mít ve sbírce. Vex je navíc jedna z těch zbraní, která je velmi dobrá v PvE, užijete si s ní spoustu srandy, ale ještě lepší v PvP, kde s ní lze odehrát celý Iron Banner bez nějakého většího problému. Právě v Iron Banneru možná vůbec nejvíce ukáže, o jak výbornou a silnou zbraň jde. Jen je tedy nutné počítat s tím, že u bounty není Vex počítán jako primární zbraň. Navíc i po stránce designu je prostě neodolatelná.
Kde jde získat? – Raid Vault of Glass (náhodný loot za zabití Atheona na hard obtížnost)

Red Death
Tato pulzní puška zaujme hodně svým vzhledem, který jasně ukazuje její historii, ale rovněž svoji silou, zvláště když Bungie nedávno právě této kategorii zbraní hodně přidalo. Největší předností této zbraně je, že za každého zabitého protivníka vám automaticky v okamžiku doplní život. To se hodí nejen u Croty na konci, kde je vypnuta obnova zdraví, ale také v PvP, kde vám za zabitého protivníka doplní život, což je ve velkých přestřelkách životně důležité. Musím se přiznat, že Red Death jsem na začátku docela přehlížel, ale nakonec jsem si ho oblíbil hlavně při hraní Iron Banneru. Jedinou nevýhodou je její menší stabilita, ale i na tu se dá zvyknout.
Kde jde získat? – Nightfall, legendární Engram, Crucible, Raid, Xur

Mida MULTI-TOOL
Mida MULTI-TOOL je skautka, která je vhodná do každé situace. To je samozřejmě spolu s rychlostí její největší plus. Navíc při zaměření zůstane na obrazovce radar, což je další kladná vlastnost, protože tak máte přehled, z jaké strany se blíží nepřítel, jestli vás neobíhá, zvláště v PvP. Samozřejmě, někdo by mohl nabídnout, že Mida MULTI-TOOL není nějak extra výjimečná, ale ona univerzálnost jí posouvá hodně do popředí a navíc jen těžko se stane, že by zklamala.
Kde jde získat? – Nightfall, legendární Engram, Crucible, Raid, Xur

Thorn
Thorn je jedna z těch zbraní, kterou milují hráči, kteří ji získali v nejtěžší zlaté bounty, ale nenávidí všichni ostatní, hlavně tedy v PvP a Iron Banneru. Tento kolt je jednak hodně silný a dokáže protivníka zneškodnit na dva výstřely, ale pokud ho nezabijí přímo střely, dodělá ho následné otrávení. Thorn je i proto hodně vyhledávanou zbraní, ale samozřejmě ne každý na něj dosáhnul, zvláště ti méně šikovní hráči v PvP na něj zřejmě nikdy nedosáhnou. Naštěstí je tu jedna přístupnější alternativa, kterou he Hawkmoon, který je rovněž silný a v několika funkcích dokonce Thorn předčí. Každopádně pokud to myslíte s hraním PvP vážně, Thorn je jedna z těch zbraní, kterou musíte mít, a rovněž by měla být jedna z těch zbraní, kterou si musíte devatenáctého května vylepšit.
Kde jde získat? – Za splnění zlaté Bounty

Fatebringer
Fatebringer je jednou z těch dalších hodně rare zbraní, kterou je možné získat za zabití Templáře na Hard v raidu Vault of Glass, což je samo o sobě těžké, ale navíc má velmi malý loot, takže její získání je pro hráče tak trochu svátkem. Není ale pochyb, že jde o jednu z nejlepších a dost možná i vůbec nejlepší PvE zbraň, kterou můžete získat. Jednak je silná, ale když zasáhnete protivníka do hlavy, nejen ho tím zabijete, ale on vybuchne, takže sejme kolikrát i své kolegy vedle sebe. S takovou zbraní je pak opravdu radost hrát, navíc když zasáhnete hlavu nepřítele, můžete rychle znovu nabít, čímž jde i o jeden z nejrychleji nabíjejících se koltů ve hře. V PvP už o tak výjimečnou zbraň nejde, tam bych doporučil spíše Thorna, který byl zmíněn výše.
Kde jde získat? – Raid Vault of Glass (náhodný loot za zabití Templáře na hard obtížnost)

LDR 5001
Tuto odstřelovací pušku je možní koupit v hangáru u obchodníka. Ještě nedávno byla u hráčů docela přehlížena, ale pak se plně odhalily její velké přednosti. První jsou čtyři náboje v zásobníku, které je možné navíc docela rychle střílet. Zbraň sama o sobě je i hodně silná a vyrovná se třeba Black Hammeru, největší její předností ovšem je, že prostřelí zeď. To je obrovská výhoda v PvE i PvP, protože protivníci před touto odstřelovací puškou nejsou nikdy v bezpečí. Někteří považují LDR 5001 dokonce za vůbec nejlepší legendární odsřelovací pušku, ale samozřejmě hodně záleží na situaci, ve které se hráč ocitne. Její přednosti a přínos pro hru jsou ovšem neoddiskutovatelné. A jasný vzkaz těm, kteří si myslí, že Vanguard obchodník je ve hře zbytečný. Jen ještě jedno upozornění, musíte koupit verzi zbraně, která je prodávána ve Věži. Občas padá i v Nightfallu, jedná se ale o zbraň s jinačími perky a vlastnostmi.
Kde jde získat? – Tower (u Vanguard obchodníka v hangáru)

Vision of Confluence
Vision of Confluence je jedna z těch vůbec nejoblíbenějších zbraní. Tato skautka totiž je jednak silná, ale jako jedna z mála z celé hry automatická, takže nemusíte mačkat R2 nebo RT, ale stačí držet a střílí automaticky sama. Hodí se hlavně do solárních Nightfallů, ale protože je i silná, je možné ji používat prakticky všude, hodně se hodí i do raidů, do PvP už jsou lepší zbraně, ale na druhou stranu, ani tam vás určitě nezklame. Pokud budu mluvit za sebe, bude Vision of Confluence druhou zbraní po Fatebringeru, do které Etheric light vložím.
Kde jde získat? – Raid Vault of Glass (náhodný loot za zabití Atheona na hard obtížnost)

Black Hammer
Tato legendární odstřelovací puška si ihned po spuštění DLCčka The Dark Below získala mezi hráči velkou oblibu. Jednak jde pravděpodobně o vůbec nejsilnější odstřelovací pušku ve hře, ale pokud dáte nepříteli tři headshooty či precizní střely, automaticky se vám dobije bez ztráty náboje zásobník, takže prakticky máte nekonečno nábojů. Velkým kladem je i vysoká rychlost střelby a hlavně nabíjení. Tady Bungie vytvořilo opravdu výbornou zbraň, která nejen skvěle vypadá, ale také se hodí do všech situací. Není divu, že po ní prahnou snad všichni hráči v Destiny. Velkým plusem samozřejmě je i to, že je legendární, takže plně zastoupí Ice Breaker, a možná ho i předčí.
Kde jde získat? – Raid Crota’s End (zabití Croty na Normal obtížnost – náhodný loot)

Hunger of Crota
Další výborná zbraň, kterou přineslo DLCčko The Dark Below. Tento legendární raketomet má jednak silnou střelu, ale po dopadu ještě vypustí další vybuchující náboje, takže způsobí další poškození v okolí, což se hodí v momentě, když střílíte do hloučku nepřátel. Dá se říci, že Hunger of Crota je po Gjallarhornu druhý nejlepší raketomet v celé hře, který je navíc lépe dosažitelný. Gjallarhorn je samozřejmě jeden, ale Hunger of Crota ho dokáže slušně nahradit.
Kde jde získat? – Raid Crota’s End (zabití Croty na Normal obtížnost – náhodný loot)

Corrective Measure
Destiny obsahuje docela dost těžkých kulometů, které mají svoji sílu a hodí se do řady situací, ale tím nejlepším je dle mého legendární voidový Corrective Measure, který je na druhou stranu vzácný a získat ho vyžaduje hodně, ale opravdu hodně štěstí. Znám hráče, kteří ho ani po půl roce chození raidu nemají. To je samozřejmě škoda, protože je výborný, na druhou stranu, když vám padne, můžete si říci, že máte něco, co moc dalších lidí nemá. Jednak je tento kulomet silný, což není překvapením, ale také je hodně přesný, a to i na delší vzdálenost, a jeho výhodou určitě je i bonus na Oracle v raidu Vault of Glass.
Kde jde získat? – Raid Vault of Glass (náhodný loot v části The Gatekeepers)

The Dark Below – exotické zbraně
Poslední odstavec jsem si nechal pro exotické zbraně z DLCčka The Dark Below, které jsou pro mnohé hráče spíše zklamáním. Svým designem se sice jedná o pěkné a zajímavé kousky, funkčností v PvE a PvP už je to ale daleko horší. Třeba raketomet Dragons Breath má sice v komoře více raket, ale nemá je naváděné, navíc jeho síla rovněž není zázračná, alespoň ve srovnání s dalšími raketomety. To PlayStation exkluzivní brokovnice The 4th Horseman dokáže zaujmout kromě vzhledu i svojí silou a hlavně rychlostí, ale protože je exotická, najde jen v málo momentech uplatnění. Zklamáním je určitě i puška No Land Beyond, která jednak pomalu střílí, ale rovněž pomalu nabíjí, takže se prakticky nikam nehodí, i když na druhou stranu, pokud se s ní v PvP trefíte, je to většinou pro soupeře konečná. Největším zklamáním je pak ale bezpochyby Necrochasm, na který potřebujete hodně vzácný kámen za poražení Croty na hard. Tato zbraň je sice rychlá, ale pomalejší nabíjení, které navíc přichází často, z ní dělá v hektických přestřelkách spíše zbraň, které se vyhýbáte. Rozhodně se z Necrochasmu nestal nový Vex Mythoclast, i když se jedná o stejně vzácnou zbraň, možná ještě vzácnější.

Vývojáři z Bungie si dali s každou zbraní v Destiny sakra záležet, výsledkem čehož je dost možná nejlepší arzenál zbraní, jaký se zatím v akčních hrách objevil. Už nyní obsahuje doslova legendární kousky, z kterých si chce vystřelit každý fanoušek žánru, a věřím, že s příchodem DLCčka House of Wolves se vše ještě rozroste.

Jaká je vaše nejoblíbenější zbraň v Destiny?

Destiny Expansion II: House of Wolves

ps4ps3x360xone
Activision, Bungie
Datum vydání hry:
19. 5. 2015
KARTA HRY
8/10

Komentáře