Bloodborne - Tipy do začátku hry

special  71
xDante1986, 28. 3. 2015 17:15
Tento týden vyšla akční hra Bloodborne, v níž se mohou méně zkušení hráči lehce ztratit a zažít spíše frustrující okamžiky, než onu zábavu, kterou vývojáři slibovali, a která samozřejmě je přítomna. Proto jsme dali dohromady první část návodu, který má usnadnit začátek a připravit vás na další úseky. Dejte se tedy do čtení.

- Při tvorbě postavy je důležité vybrat si tzv. původ (origin). Jedná se o jakýsi template, který určí kroky vaší postavy. Osobně se mi jako nejvýhodnější zdají pozadí Professional a Military Veteran, které jsou vhodné pro útočně založené jedince.

- Hned na začátku hry se nechte zabít a dostanete se do vašeho nového domova, který je nazvaný Hunter´s Dream. Zde najdete na schodišti vaše první zbraně, přičemž si můžete vybrat1 zbraň na blízku a 1 střelnou zbraň. Pomocí L1 můžete přepínat do módu obouruční zbraně s větší vzdáleností, zato pomalejší (2H) a nebo do módu, kdy v pravé ruce máte zbraň na blízku a v levé ruce střelnou zbraň (1H zbraň +1H pistole). Každá z těchto voleb je vhodná podle situace a toho jak se je naučíte používat. Rovněž závisí na typu zbraně, protože s některými zbraněmi jako například Saw Cleaver můžete používat střelné zbraně v obou módech, které aktivujete pomocí L1.

- Pokud zmáčknete šipku nahoru na D-Padu, tak obětujete HP a získáte tak 5 QS nábojů pro vaši střelnou zbraň, což můžete využít v případě, že vám náboje dojdou. Přeci jen HP si můžete vždy doplnit, zatímco náboje během souboje nikoliv.

- Během soubojů můžete zamáčknutím R3 zacílit na nepřítele a uzamknout váš pohled na něj. Pokud se chcete přeorientovat na jiného, stačí pouze pravou analogovou páčkou přepínat.

- Pomocí R1 uděláte rychlý svižnější útok, pomocí R2 pak pomalejší těžký útok. Pokud R2 podržíte uděláte tzv. Charged attack, což je velmi silný útok, jehož nabití zabere čas. Abyste ho mohli použít, tak si to musíte dobře naplánovat.

- Jakmile aktivujete žebřík a vylezete na střechu, tak aktivujte lampu. Ta funguje jako checkpoint a také se přes něj můžete vrátit do Hunter´s Dream.

- Za zabíjení nepřátel získáváte tzv. Blood Echoes, které jsou zobrazeny v pravém horním rohu, je to ten horní znak. Dejte si pozor, protože pokud vás nepřátelé zabijí, tak o ně přijdete a ony zůstanou v místě, kde vás zabili. Vy pak máte možnost se na místo znovu dostat a získat je zpět, nicméně pokud vás zabijí, tak prvně ztracené Blood Echoes ztratíte natrvalo.

- Získejte přesně 2500 Blood Echoes a s nimi se vraťte k lampě a přeneste se do Hunter´s Dream. Tam si za ně kupte nové oblečení, které je mnohem lepší než to, které máte. S tímto vydržíte na hodně dlouhou dobu. Vše se nakupuje u tzv. Bath Messengers, kteří se nacházejí nalevo od panenky.

- Nyní se vraťte do levelu, kde se vždy respawnou všichni nepřátelé znova. Je celkem zbytečné, abyste nepřátele zabíjeli, protože zatím nemůžete vylepšovat postavu. To je možné teprve poté, co získáte 1 Insight, který je rovněž vyobrazen v pravém horním rohu a označen symbolem oka. První bod získáte poté, co se dostanete alespoň k prvnímu bossovi Cleric Beast, který se nachází na konci mostu. Váš úkol je tedy jasný, ignorovat nepřátele a proběhnout mezi nimi až k bossovi na mostě. Video naleznete níže v novince.

- Insight je důležitý z několika důvodů, v budoucnu si za ně můžete u Mesengerů za domem nakoupit nějaké předměty, rovněž díky němu můžete v budoucnu přivolávat ostatní hunter do hry (jakási forma co-opu) a také díky němu můžete získat nějaké dodatečné informace jako například během souboje s bossem v kostele.

- Sprintovat můžete pomocí tlačítka O, které stačí podržet. Pokud během sprintu zmáčknete znovu O, tak postava dokáže vyskočit, což se vám dozajista bude hodit. Při standardním zmáčknutí O postava uhýbá do zvoleného směru před útoky nepřátele.

- Poté se u Clerica klidně nechte zabít a lampou se přeneste do Hunter´s Dream, kde ožila panenka, u níž si můžete vylepšovat vaše schopnosti a levelovat postavu, což bude důležité pro první část hry.

- Levely vylepšujete rovněž za získané Blood Echoes, takže je důležité jich získat co nejvíce, osobně je dobré v první části zabít, co možná nejvíc, nasbírat 20 QS Bullets (tzv. Quick Silver náboje, které slouží pro vaše střelné zbraně) a ty poté v Hunter´s Dream prodat za 600 Blood Echoes, podobně můžete využít i prodej léčivých lektvarů a dalších předmětů, které lze získat.

- Další důležitou věcí jsou vlastnosti, které lze vylepšovat. V následující části si je rozebereme.

Vitality: Zvyšuje vaše HP s každým levelem.
Endurance: Díky tomu se zvyšuje vaše stamina, kterou využíváte pro běh, útočení a vyhýbání se útokům nepřítele.
Strength: Ovlivňuje útoky těžkými zbraněmi na blízku (ATK). Rovněž je důležitá pro to, abyste mohli některé zbraně použít.
Skill: Tento atribut rovněž ovlivňuje útok zbraní, jedná se o jakési vyšperkování dovednosti s jejím používání, které hlavně později při vyšší síle dokáže zvednout váš útok.
Bloodtinge: Tato schopnost ovlivňuje sílu zbraní, které využívají QS náboje. Rovněž rozhoduje o tom, zdali některou zbraň můžete použít nebo ne.
Arcane: Tento atribut ovlivňuje sílu tzv. arcane útoků, který využívají především některé speciální schopnosti lovce. Rozhoduje o tom, zdali můžete některé předměty použít nebo ne a v budoucnu bude důležitá právě pro použití speciálních předmětů.

Na začátek se mi nejvíc vyplatilo cpát body do Vitality a Strength. Osobně jsem měl matematiku 3 body Strength, 2 body Vitality a 1 bod Endurance. S tím, že obě schopnosti Bloodtinge a Arcane doporučuji dostat na lv10. Pak je to zbytečné, pokud se nechcete vydat touto cestou.

- Nyní bude nejlepší dostat postavu alespoň na level 20 předtím, než se vydáte dál a získáte tak alespoň dobrý start do začátku.

- Doporučeno je vylepšovat i zbraň. Vylepšování zbraní je možné od začátku hry na lavici napravo od oltáře, který je v domě v Hunter´s Dream. První level spotřebuje 3 Blood stone shard a nějaké ty Blood echoes v závislosti na typu zbraně. Do zbraní můžete vkládat rovněž spoustu modifikátorů, které během hraní seberete. Dejte si ale pozor. Některé sice dají zbrani větší damage, ale také mohou zapříčinit, že jejím držením bude pomalu klesat život.

- Pokud životnost zbraně (durability) klesne pod 25%, pak se vám značně sníží poškození, které způsobí, opravit si ji můžete na pracovním stole v domku v Hunter´s Dream, který je napravo od oltáře.

- Po dokončení první části rovněž doporučuji vrátit se do základní části, kde hra začínala a vyběhnout po schodech nahoru, kde si promluvte s Iosefkou (majitelkou kliniky). Od ní dostanete lektvar Iosefka´s Blood Vial.

- Níže přikládáme video, které ukazuje porážku prvního bosse

Komentáře