After Hours Athletes

recenze  3
Martin Šmíd, 22. 1. 2012 15:45
Protože je letošní leden poněkud chudší na zajímavé novinky, můžeme se vrátit k hrám, které vyšly na konci minulého roku, ale moc se o nich nepsalo a tak prošuměly bez pozornosti. Jednou z nich je i hra After Hours Athletes, kterou ve spolupráci se společností PUMA přinesla Sony. Jedná se o další kolekci pro ovladače Playstation Move, která má ukázat jejich možnosti a zabavit vás hlavně při párty večírcích, ale určitě by neměla nudit ani v době, kdy budete doma sami. Pojďme se podívat, co After Hours Athletes nabízí zajímavého.

Ono říci, že je After Hours Athletes úplně novou hrou, je trošinku zavádějící a i nepřesné. Jedná se totiž o soubor tří starších her, jenž se objevily na Playstation Network - Top Darts, Hustle Kings a High Velocity Bowling. Pokud jste je hráli, tak mi jistě dáte za pravdu, že se jedná o kvalitní kousky, které mít na jedné placce, není úplně špatná idea. Právě na ní sází toto vydání. Aby toho nebylo málo, po zadání PSN Passu si budete moci stáhnout do všech her DLC balíčky, které za ty roky vyšly, a že jich je dost. Celkově si budete moci stáhnout 44! různých doplňků. Hned na začátek vás čeká docela příjemné překvapení a je určitě dobře, že se vývojáři k tomuto kroku odhodlali. Je jen možná škoda, že vývojáři nepřidali DLC balíčky rovnou na disk, protože stahování hned čtyř desítek položek může otrávit. Nyní se ale už vrhněme na samotnou kolekci.

Po zapnutí na vás čeká menu, ve kterém si můžete vybrat, jakou hru si chcete zahrát. Zde bych vytknul to, že je tu toto hlavní menu naprosto zbytečné. Když kliknete na nějakou hru, stejně se vám zapne jako kdybyste spouštěli PSN verzi, navíc se do tohoto úvodního menu nejde znovu dostat, abyste si mohli vybrat další. Budete tak muset celou hru vypnout a znovu zapnout, což je zdlouhavé.

Jakožto občasný hráč bowlingu jsem jako první vyzkoušel High Velocity Bowling, který jsem si zamiloval už před lety. Naštěstí se v něm nic nezměnilo, takže si opět můžete dát rychlou hru a několik výzev, ale ta hlavní zábava pochopitelně spočívá v online režimu, který můžete hrát až s dalšími sedmi přáteli. Určitě se nyní ptáte, jak se hra vlastně hraje. K dispozici máte jen ovládání skrze Playstation Move, přičemž musím říci, že po kalibraci se mi bowling ovládal naprosto skvěle a během několika hodin testování jsem nenarazil na problém. Ovladač přesně reaguje na váš pohyb, takže máte pocit, jako byste byly na skutečném bowlingu. High Velocity Bowling je v nové verzi prakticky nejlepší bowling, jaký si můžete v současnosti na konzoli zahrát, a to bez rozdílu platforem.

Pojďme na Top Darts, neboli česky šipky. Pokud je v kolekci hra, která vyžaduje velkého učení a je nejvíce náchylná na jakýkoliv chybný pohyb, tak je to právě Top Darts. Abyste začali házet šipky na požadované cifry, chce to hodiny cvičení, ale to možná znáte ze skutečných šipek. Na druhou stranu, pokud chodíte hrát šipky i v reálu, budete mít práci dost usnadněnou, protože se hra s PS Move hraje stejně. Každopádně tu máte několik herních režimů, které si můžete zahrát sami, ale i s kamarády. Dokonce je možné vytvořit na jedné PS3 hru, jenž bude až pro osm hráčů. Ti si pak půjčují ovladač Playstation Move mezi sebou. Top Darts je určitě skvělou volbou, pokud se vás na párty sejde více.

Jako poslední je tu Hustle Kings. Jde o hru, která má nejvíce herních režimů, ale také nabízí propracovanou kariéru. Zvláště u kariéry se dají strávit hodiny, ale určitě nepohrdnete ani hrou více hráčů. Ta je navíc opravdu propracovaná. Kromě rychlé hry s náhodným protivníkem tu je i Hustle Room, v němž vsázíte vydělané body proti ostatním hráčům. Pomocí Playstation Move se hraje kulečník příjemně, ačkoliv ale není tak reálně ztvárněn, jako ten skutečný. Sice tahy ovladačem trochu vypadají jako ty v reálu, ale musíte do nich dávat úplně jinou sílu a rovněž se na začátku budete asi s ovládáním docela prát. Když ale ovládání zvládnete, čeká vás zábava na hodně dlouho.

Hodnotit vizuální stránku je u této kolekce těžké. Každopádně si myslím, že grafické ztvárnění je u všech tří her velmi dobré a dostačující. Určitě nikoho neurazí, navíc neobsahuje přehršel grafických efektů, které by ve výsledku jen odváděly pozornost od hraní. V tomto odstavečku jen zmíním, že vývojáři do všech her přidali podporu pro 3D zobrazení, které více vtahuje do celkového dění. Doporučuji ve 3D hry alespoň vyzkoušet.

Kolekce After Hours Athletes je určena především pro ty, kteří ještě neměli tu čest si zahrát jednu z her Top Darts, Hustle Kings a High Velocity Bowling, nebo je mají, ale raději by je chtěli mít kompletně na jednom disku, třeba i kvůli úspoře místa na pevném disku, kterého není nikdy dost. Pokud si rádi občas zahrajete některou ze zmíněných her, určitě se jedná o zajímavou investici, které nebudete litovat. Ostatně, cena není moc vysoká a většinou se pohybuje v rozmezí 600-700,-Kč.

After Hours Athletes

ps3
Sony Computer Entertainment, XDEV
Datum vydání hry:
18. 11. 2011
Žánr:
Sport
KARTA HRY
8/10

Komentáře